• “Aanzienlijke gewichts- en kosten besparing voor PTI Technologie”
 

PTI is een leverancier van filters die onder meer worden toegepast in de luchtvaart.
 PTI benaderde Egmond Plastic om een kunststof filterhuis te ontwikkelen om op die manier het gewicht te kunnen reduceren.
Gebruikmakend van de Smeltkern Technologie heeft Egmond Plastic een behuizing gemaakt die identiek is aan de aluminium versie maar dan 53 % lichter.


Voor de Boeing 787 heeft PTI een filter ontwikkeld dat uit twee aluminium onderdelen bestaat. Het totale gewicht van dit filterhuis is 2 kilogram.
Om het gewicht te reduceren heeft PTI contact opgenomen met Egmond Plastic. Wij staan bekend om onze ervaring met het produceren van complexe kunststof luchtvaartonderdelen.
De randvoorwaarden waren duidelijk: aan de vormgeving mocht niets veranderd worden.

Smeltkern Technologie

Voor deze uitdaging heeft Egmond Plastic besloten dit onderdeel met behulp van Victrex Peek met koolstofvezels te produceren.
Gebruikmakend van de Smeltkern Technologie, hebben we een behuizing gemaakt die identiek is aan de aluminium versie maar dan 53 % lichter.
Doordat er minimaal machinaal bewerkt hoeft te worden, werden bovendien de kosten per product aanzienlijk gereduceerd. Daarnaast behoeft het gebruikte materiaal (Peek) geen oppervlaktebehandeling.

Klant: PTI
Website: http://www.ptitechnologies.com/