• “Bestaande matrijzen met minimale aanpassingen opnieuw gebruiken”
 

Ko Hartog Verkeerstechniek zocht een nieuwe partner om de onderdelen van hun Groenpol verkeerslantaarn te spuitgieten. Kon dat met de bestaande matrijzen? Absoluut. Bij de eigen gereedschapmakerij van Egmond Plastic zijn de matrijzen met minimale aanpassingen machine klaar gemaakt. En verbeterd!

Ko Hartog Verkeerstechniek BV te Heerhugowaard had een probleem. Hun spuitgietleverancier gaf aan dat hij niet meer geïnteresseerd was in het produceren van de verschillende onderdelen van de Groenpol verkeerslantaarn. Aangezien Egmond Plastic gespecialiseerd is in het produceren van technische spuitgietonderdelen in kleine en middelgrote aantallen kwamen ze bij ons. Of het mogelijk was met de bestaande matrijzen bij ons te produceren zonder dat er grote aanpassingen aan de matrijzen moesten worden doorgevoerd? Uiteraard!

Betrouwbaarder en mooier

Bij onze eigen gereedschapsmakerij zijn de matrijzen machine-klaar gemaakt. De aanpassingen waren klein evenals het risico op leveringsvertraging. Daarbij heeft Egmond Plastic de matrijs op een aantal punten verbeterd waardoor het product betrouwbaarder en cosmetisch beter uit de matrijs komt. De klant is meer dan tevreden, niet in de laatste plaats omdat de kosten van de overstap tot een minimum beperkt zijn gebleven.