Case

Landbouw

Producten en onderdelen voor de agrarische markt

Voor de agrarische markt is Egmond Plastic met name actief in het vervaardigen van producten voor landbouwvoertuigen. Voor deze branche gebruiken we veelal glasvezelgevulde engineering plastics, die tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Egmond Plastic is zogezegd een one-stop-shop en biedt de klant naast het spuitgieten een totaalconcept. Ons gespecialiseerde team denkt en ontwerpt al vanaf het eerste stadium mee met de klant en biedt oplossingen aan, zoals het assembleren van subsystemen. Bijkomend voordeel is dat onvoorziene productiekosten worden gereduceerd.

Bij Egmond Plastic wordt veel gebruik gemaakt van insert-moulding. Dit is het omspuiten van metalen inserts, zoals schroefdraden, magneten en ander bevestigingsmateriaal. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om bij relatief kleine series toch met twee componenten te spuitgieten. Hierbij wordt een kunststof onderdeel omspoten met een andere kunststof.  Hiervoor worden veelal rubberachtige kunststoffen, zoals TPE gebruikt. Dit wordt ook wel overmoulding genoemd.

DIRECT CONTACT

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag? Of wil je ergens meer informatie over ontvangen? Neem contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.
Meer contactgegevens