DUURZAAMHEID

Duurzaam- en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Egmond Plastic staat bekend als een toonaangevende kunststofspuitgieter die voorop loopt in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatie. Met het oog op de energietransitie hebben we ambitieuze doelen gesteld. Wij hebben kritisch gekeken naar ons energieverbruik en tot doel gesteld om deze eind 2023 met 50% te reduceren. En dat is gelukt!

800 zonnepanelen

In februari 2023 hebben wij 800 zonnepanelen geïnstalleerd op ons bedrijfspand. Hiermee hebben we onze beoogde opwekking van 270.000 kWh binnen een jaar ruimschoots overtroffen, wat geresulteerd heeft in een besparing van 20% per maand op ons energieverbruik. Daarnaast hebben we ons machinepark vrijwel volledig vernieuwd met elektrische spuitgietmachines, die 80% zuiniger zijn dan de ‘oude ’hydraulische spuitgietmachines.

Minder CO2-uitstoot

De twee grootste hydraulische spuitgietmachines zullen niet vervangen worden, maar met de laatste groene technieken omgebouwd, zodat deze de helft minder energie gaan verbruiken. Dit alles draagt niet alleen bij aan een duurzaam productieproces, maar resulteert ook in minder CO2-uitstoot.

Energiezuinig

Onze focus op energiezuinig en duurzaam ondernemen omvat onder meer het gebruik van individuele infraroodwarmte bij bureaus, ledverlichting in kantoren en fabriek, een actieve energiemonitoring van alle machines, warmte werende folie op de ramen van het kantoorpand en met de restwarmte van de compressoren worden onze hallen verwarmd.

Recyclen

Door recycling van kunststoffen en producten te integreren, bieden wij niet alleen kosteneffectieve oplossingen aan onze klanten, maar dragen wij ook bij aan een duurzamere productie. Dit alles is verankerd in onze visie op een circulaire economie, waarmee we streven naar een duurzame en leefbare toekomst.

Elektrisch laden

De medewerkers van Egmond Plastic kunnen hun elektrische auto’s en fietsen opladen op het eigen bedrijfsterrein. En de groene stroom die de zonnepanelen in het weekend opwekken stellen wij tegen kostprijs beschikbaar aan derden. Het is voor ons geen verdienmodel, maar een duurzame bijdrage aan de maatschappij.

DIRECT CONTACT

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag? Of wil je ergens meer informatie over ontvangen? Neem contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.
Meer contactgegevens