EGMOND000758

Hoewel spuitgieten en matrijzen maken een ambacht is dat al bestaat sinds het begin van de twintigste eeuw, hebben de ontwikkelingen in de eindproducten niet stilgestaan. De ontwikkeling van metaal naar kunststof, van massief en zwaar naar sterk en licht, is onstuitbaar. Egmond Plastic was één van de eerste partijen wereldwijd die zich specialiseerde in het vervaardigen van high tech kunststof oplossingen met complexe vormgeving. En in Nederland zijn we nog steeds de enige partij die holle onderdelen kan spuitgieten.

Egmond Plastic is een vooraanstaand leverancier op het gebied van spuitgieten en matrijzen maken voor de medische- en luchtvaartindustrie, voor defensie en andere industrieën. We maken onze eigen matrijzen of besteden het maken onder begeleiding uit aan een van onze partners in landen als bijvoorbeeld China. Dagelijks werken we met geavanceerde grondstoffen als Peek (Victrex) en Pei (Ultem) met of zonder glas- en of koolstofvulling.

Kritische toepassingen

Egmond Plastic werkt onder meer voor de internationale luchtvaartindustrie. Zo ontwikkelden we een kunststof brandstofpomp voor de Eurofighter die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt. Er is bijna geen vliegtuigbouwer die niet direct of indirect klant is van Egmond Plastic. De processen voorafgaand aan onze ‘proven technology’ zijn ingeweven in de dagelijkse praktijk. De kwaliteitseisen en mate van betrouwbaarheid die de vliegtuigindustrie vereist, hanteren we uiteraard ook voor al onze andere klanten: defensie, medische wereld, de industrie tot kleine partijen met een goed idee.

  • Egmond Plastic is hoog gekwalificeerd met een AS-9100 (aerospace supplier) certificatie.
  • Met onderdelen als behuizingen voor brandstofpomp- en klephuizen, jet- en hydraulische pompen, cannisters, maar ook onderdelen voor septic tanks, in onder andere de Eurofighter Typhoon, Eurocopter NH-90, Eurocopter Tigre en Airbus vliegtuigen, zijn kritische toepassingen in kunststof een feit.
Facebooklinkedin