EGMOND000708

Door in een vroeg stadium van de ontwikkeling van een product betrokken te worden kan Egmond Plastic een zo perfect mogelijk resultaat voor u realiseren. Ons gespecialiseerde team van vakmensen in de matrijzen- en gereedschapsmakerijen denkt en ontwerpt met u mee. Bijkomend voordeel van ons totaalconcept is dat onvoorziene productiekosten worden gereduceerd.

Egmond Plastic maakt gebruik van hoogwaardige materialen, geavanceerde machines, waaronder een 5-assige freesmachine en matrijzen. De spuitgieterij is uitgerust met 21 spuitgietmachines met sluitkrachten tussen de 25 en 800 ton en kunnen een shotgewicht aan van 2 gram tot 8 kilogram. Inmiddels beschikt Egmond Plastic ook over een verticale spuitgietmachine, speciaal voor elektrische componenten. Bij de afdelingen materiaalverzorging en het kleurenlab worden de grondstoffen en kleurstoffen in de juiste samenstelling gemengd. Dit vergt een gedetailleerde kennis van materialen en kleuren.

Finishing touch

Wanneer een product de spuitgietmachine verlaat volgt nog de nabewerking op het gebied van inserteren, frezen, stansen, boren, lijmen, tempreren, vulkaniseren, snijden en monteren om een product zo perfect mogelijk af te leveren. Tot slot wordt op de afdeling Finishing de oppervlaktebehandeling van (eind)producten verzorgd. Dit gebeurt door middel van opdampen, zeefdrukken, ultrasoon lassen, tampon drukken, heet stempelen, lakken en mechanische behandelingen.

Facebooklinkedin