Bezoek K-beurs in Düsseldorf in oktober 2022. De K-beurs is de meest internationale, complete en innovatieve beurs van de wereldwijde kunststof- en rubberindustrie. Deze kunststofbeurs vindt iedere drie jaar plaats.

Drie hoofdthema’s dit jaar

De drie hoofdthema’s dit jaar zijn: circulaire economie, digitalisering en klimaatbescherming. Deze laatste betreft onder andere de aanpak om de CO2 uitstoot te verminderen. Er waren ruim 3000 exposanten uit 61 landen en 176.000 bezoekers uit de kunststof- en rubberwereld.

Nieuwe ideeën en ontwikkelingen

De K-beurs is dé plek om nieuwe ideeën op te doen face-to-face te netwerken en innovatieve oplossingen met elkaar te delen. Onder de vele bezoekers waren 22 enthousiaste medewerkers van ons bedrijf. Op zaterdag 22 oktober hebben zij de beurs in Düsseldorf bezocht. De groep heeft een groot aantal bezoeken afgelegd bij belangrijke leveranciers, zoals Krauss Maffei, Stork, Regloplas, Koch en Wemo om zich te verdiepen in hun nieuwste ontwikkelingen.

Bij Sumitomo Demag werd geklonken met de verkopers van Thiele & Kor op de aanschaf van drie nieuwe elektrische spuitgietmachines. Zeker een toost waard, aangezien we met de nieuwe machines op jaarbasis 69.000 kWh gaan besparen. Dit komt neer op 5% van ons jaarlijks verbruik. Tevens werd uitleg gegeven over de nieuwste ontwikkelingen bij Sumitomo Demag en konden technische vragen gesteld worden aan hun specialisten. Ook lasapparaten en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiezuinige drogers kregen de volle aandacht van het team. Al met al is het een waardevol bezoek geweest. Over drie jaar zullen wij weer van de partij zijn.