Welkom bij het Alkmaarse Egmond Plastic. In 2023 uitgeroepen tot beste bedrijf van Noord-Holland Noord bij de NHN Business Awards. Wij zijn een wereldwijd begrip als het gaat om hightech spuitgieten en staan vooral bekend om onze unieke smeltkern technologie en onze onderscheidende opdamptechnieken. Egmond Plastic maakt onderdelen voor onder meer de luchtvaartindustrie, defensie, de medische industrie en overige industrieën die gebruik maken van hoogwaardige kunststofproducten.

Egmond Plastic is zowel in Nederland als in de rest van de wereld een begrip. Het bedrijf bestaat ruim vijfenvijftig jaar en is in 2011 overgenomen door Richard Brandwijk. Egmond Plastic is gespecialiseerd in complexe ontwerpen. Onderdelen die andere spuitgieters niet kunnen of niet aandurven te maken, maken wij wel. Dat lukt ons, omdat we onze eigen matrijzen ontwerpen en bouwen en we gebruik maken van een unieke smeltkern technologie.

Engineering Plastics

De smeltkernen worden door middel van een speciaal en bewaakt procedé uitgesmolten. Dit maakt het mogelijk om in één keer complexe holle onderdelen te spuitgieten zonder laswerk. De hoogwaardige kunststof onderdelen worden voornamelijk geproduceerd in PEEK en PEI, oftewel Engineering Plastics.

  • De bewezen strategie van ‘het onmogelijke mogelijk maken’ in combinatie met de hoge leverbetrouwbaarheid garandeert al decennia de solide reputatie van Egmond Plastic.
  • Egmond Plastic is hoog gekwalificeerd met een AS-9100 (aerospace supplier) certificatie.
  • Egmond Plastic is “Approved Supplier” van onder andere Fokker, B/E Aerospace, Green Tweed, AOA, Parker Aerospace, Goodrich. En buiten de luchtvaartsector zijn we leverancier van onder andere Plymovent, Bravilor, Cognex en Agrifac.
Facebooklinkedin